AMSTERDAM - Een groot gedeelte van de online activiteiten van moeders is geconcentreerd rond de gezondheid van de kinderen en het organiseren van het gezinsleven.

Zo’n vierentwintig uur per week zijn moeders actief met technologie en internet, want ze ervaren dat technologie hun leven als moeder eenvoudiger maakt.

Ze krijgen meer gedaan, kunnen hun leven en dat van hun gezin efficiënter beheren en blijven nauwer in contact te blijven met vrienden en familie. Dit blijkt uit onderzoek van Disney Online, dat Express aanhaalt.

Vroeg opstaan

Vooral de computer (89 procent), het internet (87 procent) en de mobiele telefoon (84 procent) gebruiken moeders veel.

Zo kunnen ze hun privéleven goed managen, en zich rustig richten op werk daarnaast. Tamelijk veel moeders staan al om vijf uur 's ochtends op, waarmee ze tijd creëren om een aantal computertaken uit te voeren.

Efficiëntie

Bovendien verliezen moeders geen tijd online. Drie van de vier moeders gaan het internet op met een duidelijk doel voor ogen.

Vaak is de gezondheid van de kinderen en het organiseren van het gezinsleven een onderwerp waarover moeders online informatie opzoeken. Evenals kortingen, recepten, gezinsactiviteiten, entertainment en toerisme en de persoonlijke gezondheid.