AMSTERDAM - Miljoenen Engelse werknemers voelen zich gedwongen om te liegen tegen hun leidinggevenden wanneer ze vanwege stress ziek thuisblijven.

Het lijkt een van de grote taboes te zijn: praten over spanning op de werkvloer. Een op de vijf werknemers meldt zich wel eens ziek door te veel spanning, maar de grote meerderheid van hen (93 procent) vertellen hun werkgever dan niet de werkelijke reden van afwezigheid.

Maagproblemen, moeilijkheden thuis of een ziek familielid zijn smoezen die worden gebruikt. Dit blijkt uit onderzoek van Mind, de Britse organisatie voor geestelijke gezondheid.

Eigenlijk wil personeel de gespannenheid helemaal niet achterhouden voor zijn werkgever. Wel 70 procent wil het liever bespreekbaar maken. En een derde hoopt op interesse vanuit de leidinggevende, wanneer tekenen van stress zichtbaar zijn.

Eerlijkheid

"Als personeel het gevoel heeft dat het niet eerlijk kan zijn over problemen met werkdruk, dan zijn ze gedwongen te liegen", zegt de directeur van Mind.

"Dat kan een sneeuwbaleffect hebben: weinig enthousiasme en veel ziekteverlof. We raden werkgevers dus aan om een open cultuur te creëren, zodat problemen opgelost kunnen worden."