AMSTERDAM – Geluk blijkt opnieuw in kleine dingen te zitten, zo kwam naar voren uit een Britse rondvraag. Zes uur en vijftien minuten onafgebroken slapen en maximaal zeven uur per dag werken doen de mens bijvoorbeeld al veel goeds.

De gelukkigste mensen keren bovendien om 17.42 terug van hun werk, aldus de Daily Record die vrijdag over de rondvraag bericht.

Ook twee uur per dag met de kinderen spelen, vijf thuisgemaakte maaltijden per week en twee vakanties per jaar blijken onontbeerlijk voor het betere levensgeluk, zo bleek uit het onderzoek waaraan 4000 mensen deelnamen. 

Tevredenheid

Andere zaken die bijdragen aan de algehele tevredenheid van mensen zijn uitgaan (liefst eenmaal per week), soapseries (liefst drie afleveringen per week) en sport (vier keer).

Deelnemers aan de enquête werd eveneens gevraagd waar ze minder gelukkig van werden. Dat bleek hoofdzakelijk werkstress, op de voet gevolgd door relatieproblemen.

Dure auto's 

“Het zijn niet de dure vakanties of snelle auto’s die mensen gelukkig maken”, bevestigt een woordvoerder van Yeo Valley, die het onderzoek liet uitvoeren. “Onafgebroken slaap, tijd met de kinderen en het hebben van een partner zijn daarvoor veel belangrijker."

Volgens de zegsman is het vooral te danken aan de propvolle levens van mensen, dat men van simpele zaken zo gelukkig wordt. “Onze levens zijn drukker dan ooit, dus in staat zijn om een huisgekookte maaltijd op tafel te zetten en onze favoriete soap te kijken helpt al om te blijven lachen.”