Google blijft aantrekkelijkste werkgever

AMSTERDAM – Google is in 2010 opnieuw de aantrekkelijkste werkgever ter wereld. Het internetconcern heeft echter toenemende concurrentie van vier grote accountantsorganisaties. Dat blijkt dinsdag uit de jaarlijkse ‘global talent attraction index’ van Universum.

Na Google volgen de zogenoemde ’Big Four’: KPMG, Ernst & Young, PricewaterhouseCoopers en Deloitte. Daarnaast staan Procter & Gamble, Microsoft, Coca-Cola, J.P. Morgan en Goldman Sachs in de top tien.

Unilever, Heineken, Shell en ING hebben als enige vier Nederlandse concerns een plaats op de vijftig bedrijven tellende ranglijst veroverd.

Opleiding

De index telt vooral Amerikaanse multinationals. Volgens Universum komt verder naar voren dat bedrijven die zich sterk richten op de persoonlijke ontwikkeling en opleiding van werknemers populaire werkgevers zijn.

De ranglijst wordt gebaseerd op het aantal nominaties door mensen die op zoek zijn naar een andere baan. In twaalf landen werd hen gevraagd voor welke bedrijven ze het liefst zouden werken.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie