'Gestresste werknemer luncht 16 minuten'

AMSTERDAM – Eén op de tien werknemers neemt nooit lunchpauze, zo blijkt uit een Britse rondvraag onder 5000 werkenden. Twee derde van de ondervraagden neemt tussen de middag wel tijd om te eten, maar zegt hiervoor niet af te reizen naar de kantine.

De lunch wordt dan al werkend of in ieder geval op de werkplek genuttigd, aldus de Daily Mail die dinsdag over het onderzoek bericht.

Werkdruk blijkt bovendien een extra aanslag op de pauze: bij grote drukte geeft de meerderheid aan een kwartier van hun lunchtijd te halen. Gestresste werknemers lunchen dan ook kort: door de bank genomen 16 minuten.

Slechts 3 procent van de werknemers neemt het geadviseerde uur de tijd voor zijn of haar middageten.

Ongezond

Voedingsdeskundigen maken vanzelfsprekend bezwaar tegen de gang van zaken. "Je lunch overslaan is erg ongezond", stelt diëtist Chris Fenn desgevraagd. "En snel eten betekent vaak dat je meer lucht binnenkrijgt, wat de spijsvertering onder druk zet."

Een advies dat vooral HR-managers lijkt aan te gaan: met ruim de helft die slechts tien minuten luncht, nemen zij als groep de kortste pauzes. Werknemers van de klantenservice doen het dan beter: bijna twee derde van hen neemt het volle uur pauze, druk of niet.

Het onderzoek, geïnitieerd door farmaceut WindSetlers, wees tot slot uit dat een kwart van de ondervraagde werknemers sinds de recessie zijn eigen lunch meeneemt om kosten te besparen.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie