Hoogopgeleiden willen weer van baan wisselen

AMSTERDAM – Ruim driekwart van de hoogopgeleiden vindt het na twee jaar stilstand tijd voor een nieuwe stap in hun carrière. Hun loyaliteit naar de huidige werkgever is sterk afgenomen. Dat meldt YER maandag op basis van een onderzoek.

Afgelopen vakantieperiode daalde de waardering voor de huidige baan met een 5,8 naar een dieptepunt, concludeert het werving- en selectiebureau. Werknemers houden na terugkomst van hun vakantie vacatures met nog meer interesse in de gaten.

Werknemers gaan nu wel over tot actie, in tegenstelling tot de afgelopen twee jaar waarin onzekerheid over de economie mensen afremde van baan te switchen. Hoogopgeleiden willen weer door met hun carrière en nemen het heft in eigen hand, aldus YER. Het werving- en selectiebureau spreekt van het begin van een ´banenstoelendans´.

Loyaliteit

“Zeker nu de economische situatie verbetert en daarmee de kansen op de arbeidsmarkt voor de hedendaagse Young Professional, trekken zij hun eigen carrièreplan. “

Loyaliteit naar de huidige werkgever is sterk afgenomen door aanhoudende reorganisaties, bezuinigingen op bedrijfsuitjes en gebrek aan promoties, trainingen en opleidingen.

Het oriënteren op een nieuwe baan is door gebruik van Internet en Social Media bovendien gemakkelijker dan ooit, aldus YER.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie