'Nederlander verdeeld over flexibel werken'

AMSTERDAM - Ruim de helft van de Nederlandse werknemers (54 procent) geeft aan graag flexibel te willen werken en 42 procent denkt zijn werk op ieder tijdstip en op iedere locatie te kunnen uitvoeren. Slechts 12 procent geeft aan nu al flexibele kantoortijden te hebben.

Dat is gebleken uit een online onderzoek van Unique onder 522 respondenten.

Bijna een derde van de respondenten (30 procent) staat niet achter de nieuwe ontwikkelingen op dit gebied. 13 procent van het totaal geeft aan dat zij afhankelijk zijn van hun werkplek en kantoortijden bij het uitvoeren van hun functie en 17 procent werkt het liefst op vaste tijden op kantoor.

De overige 16 procent vindt tijd- en plaatsonafhankelijk werken een mogelijkheid, maar vindt het handiger om een vaste plek en vaste werktijden te hebben.

Startschot

Momenteel staat het promoten van het nieuwe werken hoog op de agenda. Halverwege september werd het startschot gegeven van de campagne 'Het Nieuwe Werken doe je zelf'. Een coalitie van bedrijven, overheid en Stichting Natuur en Milieu roepen werknemers en werkgevers op om te experimenteren met deze nieuwe manier van werken.

Het hoogtepunt van de campagne is de 'Week van Het Nieuwe Werken' van 8 tot en met 14 november 2010.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie