AMSTERDAM - De helft van de Nederlandse vakantiegangers heeft geen moeite om na de vakantie het normale leven weer op te pakken. Het merendeel vindt het zelfs niet erg om weer aan het werk te gaan en 10 procent is blij om terug te keren naar het oude en vertrouwde ritme.

Ongeveer een op de vijf (18 procent) geeft aan wel moeite te hebben zijn draai weer te vinden. Dit blijkt uit onderzoek van Vakantie.nl onder 2952 respondenten.

Bij terugkomst blijken Nederlanders het meest op te zien tegen het klimaat (31 procent). Daarnaast balen de ondervraagden van de huishoudelijke klussen (24 procent) en de vakantiewas die ligt te wachten (11 procent).

Klokje

Het terugzien van familie, vrienden en huisdieren is voor de meeste vakantiegangers het fijnste aan thuiskomen. Opvallend is dat er voor 7 procent nog steeds een bloemetje klaar staat bij thuiskomst.

31 procent is blij om weer alle gemakken van de eigen woning te hebben. De pasta's en tapas op het vakantieadres blijken in de smaak te vallen. Voor slechts 3 procent is het een genot om weer te kunnen genieten van de Nederlandse stamppotten.

Bestemming

Na terugkomst boekt een kwart direct een nieuwe vakantie om naar uit te kijken. 87 procent geeft aan dat de bestemming voor herhaling vatbaar is.

Het niet nog een keer bezoeken van dezelfde bestemming komt voornamelijk, omdat het zonde is om twee keer naar dezelfde bestemming af te reizen.