'Man laat werk minder makkelijk los'

AMSTERDAM – Eén op de vijf mannen is op vakantie gewoon bereikbaar voor belangrijke zaken op het werk, en daarmee overtreffen zij de vrouwen ruimschoots. Van de vrouwen leest namelijk slechts 7 procent haar e-mail tijdens de vakantie.

Dat blijkt uit een rondvraag van Ricoh die onder ruim 500 Nederlandse werknemers werd uitgevoerd. De man-vrouw verdeling was hierbij nagenoeg gelijk. 

Uit het onderzoek bleek verder dat de meerderheid van de Nederlandse werknemers hun werk volledig (15 procent) of gedeeltelijk (64 procent) overdragen als ze op vakantie zijn. Eén op de vijf geeft echter aan dat werk overdragen geen zin heeft.

Zo'n 20 procent zegt mail te laten controleren door een collega; bij 7 procent is de mailbox zelfs volledig toegankelijk voor de collega, mocht deze een e-mail of een belangrijk document willen achterhalen.

Juristen

Opvallend is dat mensen werkzaam in de juridische dienstverlening zich op vakantie het minst met werk bezighouden. Slechts 6 procent van hen leest regelmatig zijn e-mail vanaf het vakantieadres; 13 procent is per telefoon en/of sms bereikbaar voor spoedgevallen op het werk.

Vooral werknemers in de ICT-sector (15 procent) lezen regelmatig hun mail op vakantie; in, gevolgd door de financiële dienstverlening. Daar leest 13 procent regelmatig zijn e-mail op vakantie.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie