AMSTERDAM - Nederlandse gemeenten krijgen binnen een paar jaar te kampen met forse personeelstekorten. Vooral aan hogeropgeleide werknemers ontstaat een gebrek.

Dat concludeert de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) op basis van eigen onderzoek.

Oorzaken zijn volgens de VNG onder meer de vergrijzing en het verlies van aantrekkingskracht van de ambtenarij voor jonge hogeropgeleiden. Die geven eerder de voorkeur aan een commerciële baan met veel doorgroeimogelijkheden en vinden een functie bij provincie of gemeente vaak niet 'sexy' genoeg.

Tot 2013 dreigt er onder ambtenaren tot het (pre) pensioen een uitstroom van 31%. Gemeenten krijgen hierdoor te maken met een groot verlies aan kennis en een grote vervangingsvraag.

Vergrijzing

Door de vergrijzing en ontgroening is er schaarste. De potentiële beroepsbevolking neemt volgens de VNG met 225.000 toe tot 2015. En daar moeten Nederlandse werkgevers het mee doen.

De VNG stelt daarbij dat lokaal bestuur zich voor een goed en gezond personeelsbeleid krachtig moet opstellen. "De mensen in het stadhuis zijn de kritische succesfactor en moeten niet alleen snel kunnen schakelen, maar ook in een rap tempo nieuwe vaardigheden aan kunnen leren en goed kunnen samenwerken", aldus de vereniging.