AMSTERDAM - Vanuit het hoofdkantoor van GM is het bericht gekomen dat Chevrolet door het personeel geen Chevy meer genoemd mag worden.

Alle Amerikaanse werknemers van Chevrolet hebben deze week een memo gekregen met het uitdrukkelijke verzoek Chevrolet niet meer als Chevy aan te duiden. Dat meldt The New York Times.

Ondanks dat Chevy een van de oudste en bekendste koosnaampjes is voor een product. “We willen u vragen om bij contact met dealers, bij het maken van advertenties of wanneer u met vrienden of familie praat, spreekt over Chevrolet en een merk dat vooruitkijkt.”

Het aan de kant zetten van de koosnaam is een onderdeel van een nieuwe marketingrichting waarmee een consistent en prominent merk wordt neergezet. Ook zou het de herkenbaarheid bij de consument bevorderen.

Kwartje

Volgens de memo staat op het hoofdkantoor van Chevrolet al een speciale pot waarin een kwartje moet worden gedoneerd als iemand toch nog Chevy over de lippen krijgt. Chevrolet is in 1911 opgericht door de Zwitserse immigrant Louis Chevrolet, die bovendien een carrière als coureur op na hield. In 1917 is het merk door General Motors ingelijfd.

GM stelt in een reactie dat klanten en fans de naam Chevy natuurlijk wel mogen gebruiken. "Mensen hebben een passie voor het merk, die wij delen", aldus het concern. "De verspreide memo was ongelukkig verwoord." 

"We hopen dat mensen over de hele wereld nog altijd verliefd worden op Chevolets en glimlachen wanneer ze hun favoriete auto aanduiden met de naam Chevy", zo valt te lezen in de verklaring.