AMSTERDAM - Het vacatureaanbod in Nederland is in mei acht procent gestegen ten opzichte van een maand eerder, blijkt dinsdag uit de Monster Employment Index - een maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt.

De index voor mei steeg op maandbasis met 7 punten naar een niveau van 95, van 88 in april. In vergelijking met mei 2009 daalde de index met 1%.

Het aanbod van vacatures nam in bijna alle sectoren toe. In zeven sectoren noteert de index hoger dan een jaar eerder.

De productiesector zag de sterkste stijging met 19 punten, maar ook de sector transport & logistiek nam flink toe met 17 punten. Beide zijn sectoren die traditioneel als eerste profiteren van economisch herstel.

Zorg

Uit de barometer bleek verder dat de gezondheidszorg met 10 punten is gestegen, horeca & toerisme met 9 punten, de publieke sector met 6 punten, landbouw & visserij ook met 6 punten, financiële dienstverlening met 5 punten en ook sales steeg in mei met 5 punten.

Hoewel de sector research & development met 1 punt daalde naar 87 punten groeit deze sector op jaarbasis nog steeds het snelst met 26%. In de IT sector is het aanbod sinds maart ongewijzigd.