AMSTERDAM - Aantrekkelijke sollicitanten maken meer kans een baan in de wacht te slepen. Dat geldt met name wanneer degene die de selectie maakt jong is, zo blijkt uit onderzoek van de Hogeschool-Universiteit Brussel en de Koninklijke Militaire School.

De sekse van degene die de sollicitatiegesprekken voert, maakt geen verschil. "Mannen kiezen niet per definitie voor mooie vrouwen, evenmin kiezen vrouwen voor knappe mannen", aldus onderzoeker Ralf Caers. "Wel is het zo dat jonge selectieverantwoordelijken rekening houden met het uiterlijk."

Ook het feit of de rekruteerder later zou moeten samenwerken met de potentiële nieuwe collega, bleek geen invloed uit te oefenen op de keuze.

Het onderzoek draaide om de vraag of mooie mensen inderdaad meer kans hebben om aangenomen te worden. Uit verschillende eerdere onderzoeken is gebleken dat aantrekkelijke mensen binnen de maatschappij in het algemeen een streepje voor hebben.

Onderzoek

De onderzoekers ondervroegen 549 Vlamingen die verantwoordelijk zijn voor selectieprocedures. Ze lieten hen meerdere malen hun favoriete sollicitant kiezen uit drie sollicitatiedossiers, die ook een foto van de sollicitant behelsden.

Sollicitanten moeten goed opletten als hen gevraagd wordt een foto aan hun cv toe te voegen, zo luidt een van de aanbevelingen van de onderzoekers. Bovendien doen selectieverantwoordelijken er goed aan een training te volgen om te leren hun beslissingen alleen te baseren op werkgerelateerde factoren.