Vakantiegeld minder voor vakantie

AMSTERDAM - Nederlanders besteden hun vakantiegeld dit jaar minder vaak aan waar het voor bedoeld is: vakantie. Vorig jaar gebruikte de helft het geld nog om er op uit te trekken, dit jaar is dat 45 procent.

Het jaarlijkse extraatje wordt volgens budgetvoorlichter Nibud steeds vaker gebruikt om schulden af te lossen. Vorig jaar gebruikte acht procent van de ondervraagden het daarvoor, nu is dat dertien procent.

Ook komt het geld minder vaak op een spaarrekening terecht. Vorig jaar wist ruim een derde het geld veilig naar een spaarrekening te loodsen, nu slaagt nauwelijks een kwart daarin.

Invloed

De economische crisis was vorig jaar nog niet ver genoeg doorgewerkt om invloed te hebben op de vakantieplannen. Toen gaf meer dan zestig procent nog aan evenveel of meer geld aan de vakantie te besteden.

Dat ligt dit jaar anders. Van de vakantiegangers is 22 procent van plan minder geld uit te geven dan vorig jaar. De voornaamste reden daarvoor is dat ze minder te besteden hebben. Meer dan de helft weet nog niet hoeveel hij dit jaar aan de grote vakantie besteedt. Degenen die wel plannen hebben verwachten gemiddeld vijftienhonderd euro uit te geven.

Vergeleken met vorig jaar gaan minder mensen op vakantie. Toen ging nog 88 procent van de bevolking op vakantie. Dit jaar is dat tachtig procent.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie