Trotse werknemer steeds schaarser

AMSTERDAM - Nederlandse werknemers zijn beduidend minder trots op hun bedrijf dan een jaar eerder. Het percentage trotse werknemers nam af van 47 procent naar 35 procent, zo blijkt uit een onderzoek van Integron.

De algehele tevredenheid van werknemers blijft wel op peil. Gemiddeld waarderen zij hun tevredenheid met het cijfer 7,0. Opmerkelijk is wel dat de tevredenheid van mannen is afgenomen, terwijl die van vrouwen juist is toegenomen. In 2009 was er nog nauwelijks een verschil tussen de seksen te zien op dit gebied, aldus het Financieele Dagblad.

Mannen hebben vooral een lagere waardering gekregen voor hun leidinggevenden en directie en voor hun carrièreperspectief. Ingedeeld naar leeftijd vormen dertigers momenteel de minst tevreden categorie, terwijl de werknemers onder de dertig het meest tevreden zijn.

Plezier

Werknemers vinden het vooral belangrijk 'plezier in het werk' te hebben. Ook hechten ze veel belang aan zekerheid en een goede balans tussen werk en privé.

De ontwikkelingen per sector laten flinke verschillen zien. Zo daalt de medewerkerstevredenheid in de bouw- en installatiesector, die in 2009 nog koploper was, van 7,5 naar 7,1. De transportsector, die in 2009 klappen kreeg, ziet juist een toename van 6,5 naar 6,9. Ook in de zorg is sprake van een stijging.

Voor het medewerkertevredenheidsonderzoek zijn bijna 4.400 werknemers ondervraagd.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie