AMSTERDAM - Playboy Enterprises, het bedrijf achter blootblad Playboy, wil zijn resultaten verbeteren door een gratis toegankelijke site te lanceren, die bovendien 'SFW' is, oftewel 'suitable for work' (geschikt voor op kantoor). Dat schrijven Amerikaanse media.

Het bedrijf liet bij de bekendmaking van zijn nieuwste kwartaalcijfers weten een erotische website in ontwikkeling te hebben die The Smoking Jacket gaat heten. Met de site zou Playboy willen gaan concurreren met semi-blootsites zoals Maxim en FHM.

Op de nieuwe site zullen dan ook geen volledig naakte vrouwen te vinden zijn. Dit moet adverteerders over de streep trekken die hun naam niet willen verbinden aan een echte blootsite.

Logo

Playboy heeft een tijd te kampen met teruglopende advertentie-inkomsten. Om dit op te vangen, komt het concern met nieuwe verdienplannen op de proppen. Zo sluit het bedrijf steeds meer overeenkomsten met bedrijven die het beroemde Playboy-logo op hun producten willen zetten.

Het bedrijf maakte donderdag bekend in het eerste kwartaal een miljoen dollar verlies te hebben geleden, tegenover een verlies van bijna 14 miljoen het jaar ervoor. "Dit jaar zal een overgangsjaar vormen", stelt bestuursvoorzitter Scott Flanders in een toelichting. "Maar de vruchten van onze gewijzigde strategie zullen we vanaf volgend jaar kunnen gaan plukken."