AMSTERDAM – Rotterdamse stadswachten krijgen deze zomer een gloednieuw werkpakje maar de vraag rijst of ze hier ook blij mee zijn. Volgens het AD leidt het nieuwe uniform vooralsnog vooral tot ophef.

"Zo worden we totaal niet serieus genomen", reageert één van de stadwachten desgevraagd tegenover de krant. "Mijn collega’s barstten in lachen uit toen ik het aan had."

Als grootste bezwaar van de nieuwe outfit wordt het colbertje genoemd, dat meer zou thuishoren op het lijf van een piccolo. Bovendien heeft het bijbehorende hoofddeksel alles weg van een conducteurspet. De stadsbewakers lopen naar eigen zeggen dan ook vooral voor aap in het nieuwe teneu.

De gemeente heeft naar aanleiding van de klachten toegezegd nog eens naar de ontwerpen te kijken, maar houdt tevens een behoorlijke slag om de arm. "Het nieuwe uniform wordt niet heel anders,'' zegt woordvoerder Fred Marree. "We willen wel kijken naar een ander model petje. Over smaak valt niet te twisten.''

Voordelen

De nieuwe oufit heeft ook voordelen. Het overhemd zou makkelijker te strijken zijn en na een regenbui is de nieuwe broek sneller droog.