AMSTERDAM – Na Renault, Peugeot-Citroën en Télécom ligt er opnieuw een Frans bedrijf onder vuur vanwege een veel te hoge werkdruk. Drie medewerkers van Disneyland Parijs zouden een einde aan hun leven gemaakt hebben omdat stress hen te veel zou zijn geworden.

In een kleine twee maanden tijd hebben drie medewerkers van Disneyland Parijs zelfmoord gepleegd. Een vierde ondernam een poging, aldus De Standaard vrijdag.

Verschillende Franse vakbonden menen nu dat stress hiervan de oorzaak is. De te hoge werkdruk zou het personeel letterlijk tot wanhoopsdaden drijven.

Of de vakbonden gelijk hebben, wordt nog onderzocht. Een woordvoerder van het pretpark heeft aangegeven dat een onderzoek gestart wordt naar de 'mogelijke factoren van stress' op de anders zo vrolijke werkplek.

Telecom

Binnen dit kader kregen de incidenten bij het Franse Télécom veruit de meeste aandacht. In totaal vonden er 25 zelfmoorden plaats onder het personeel, volgens de vakbonden allemaal te wijten aan stress.

De arbeidsinspectie heeft vooralsnog aangegeven dat het bedrijf in één geval medeschuldig was. Mogelijk moet het bedrijf zich hiervoor nog voor de rechter verantwoorden.