AMSTERDAM - Het Ierse bureau voor toerisme zoekt een stel dat zes maanden lang de wereld wil rondreizen en daarbij zal verblijven in luxe bestemmingen voor huwelijksreizen.

Al ruim duizend koppels hebben gesolliciteerd op deze droombaan, zo meldt CNN. De winnaars zullen bloggen en eens per maand een stuk schrijven voor The Irish Times over hun ervaringen.

Kandidaten moeten onder meer van reizen houden, over goede communicatievaardigheden beschikken en houden van goede service, exclusieve diners en luxe omgevingen.

Een 'romantische wederhelft' is ook een voorwaarde, deze moet bereid zijn op vrijwillige basis mee te reizen. Daartegenover staat een vakantie van zes maanden inclusief reis en verblijf en een salaris van 20.000 euro.

Geïnteresseerde liefdesparen kunnen nog tot 7 april reageren.

Droombanen

Het toerismebureau kwam op het idee voor deze actie door de droombaan die vorig jaar door het een Australisch bureau voor toerisme werd aangeboden. Voor 'the best job in the world' werd iemand gezocht die een een tropisch eiland wilde beheren voor een maandsalaris van 10 duizend dollar. Daarop solliciteerden bijna 35.000 mensen.

Sindsdien wordt het aanbieden van een droombaan vaker ingezet als marketingtool. In de stad Orlando in de Verenigde Staten bijvoorbeeld mocht een koppel 67 dagen lang elke dag een pretpark bezoeken. Het tweetal kreeg daarvoor 25.000 dollar betaald.