AMSTERDAM - Wanneer de pensioenproblematiek nijpend wordt en er pensioengeld te kort is, zouden jonge Nederlandse werknemers het liefst langer doorwerken na hun pensioenleeftijd. Dertig procent geeft aan de voorkeur te geven aan deze oplossing.

Deze conclusie trekt Unique uit een online doelgroep-onderzoek onder 550 respondenten met een gemiddelde leeftijd van 32 jaar.

Een groot aantal van de respondenten bleek niet echt een mening te hebben over een zogenaamd pensioengat. Een derde (34 procent) geeft aan het vooral een 'ver-van-mijn-bed-show' te vinden.

Beknibbelen op het zogenaamde appeltje voor de dorst blijkt voor velen echter geen optie: slechts 11 procent van de ondervraagden zegt dit de beste oplossing te vinden. Een kwart ziet meer heil in het afdragen van een hogere premie.

Kritiek

''Ondanks alle kritiek uit de samenleving over de invoering van een hogere pensioenleeftijd, geeft een groot deel van de respondenten toch aan het liefst van deze optie gebruik te maken bij een tekort aan pensioengeld", verklaart Jeannine Peek, algemeen directeur van Unique. "De bezorgdheid onder de werknemers over deze problematiek lijkt niet erg groot te zijn, helemaal wanneer we het hebben over gevolgen die pas rond de pensioenleeftijd merkbaar zijn. Een bijzonder resultaat."