AMSTERDAM - Oude, dikke, lelijke en walgelijke mensen hoeven niet langer te solliciteren bij Prada Japan. Oud-medewerker Rina Bovrisse zegt dat het hoofd van het merk aldaar, Davide Sesia, daartoe besloten heeft.

Ook werknemers die geen 'Prada-uitstraling' hebben, zijn niet langer welkom, aldus de oudgediende.

De voormalig senior retailmanager bij Prada Japan, met bijna twintig jaar ervaring in de internationale modeindustrie en 500 werknemers onder zich, zegt dat de Prada-hoofden voortaan alleen nog knappe werknemers willen. Afgelopen mei werd Bovrisse dan ook gevraagd ongeveer 15 stafleden te ontslaan omdat ze te lelijk waren, aldus The Telegraph zondag.

Tafel

Davide Sesia ging daarop ook met Rina Bovrisse om de tafel zitten omdat hij ook van haar zou willen dat zij haar ‘haarstijl veranderde en zou afvallen’. De directeur zich zou schamen voor haar lelijkheid en niet willen dat Italiaanse gasten haar zouden zien.

Afgelopen november werd zij echter evengoed ontslagen waarop ze een rechtszaak startte. Ze klaagt het modebedrijf nu aan voor pesterijen en discriminatie. "Het is mijn verantwoordelijkheid om hardwerkende vrouwen te beschermen en hun werkomgeving veilig te stellen", aldus Bovrisse.

Woordvoerders bij Prada konden of wilden nog niet reageren op de kwestie. Wanneer de rechter uitspraak doet over de zaak, is nog onduidelijk.