AMSTERDAM – Een Britse zuster is haar baan kwijt omdat ze affaires aanknoopte met echtgenoten van overleden kankerpatiënten. Drie weduwnaars zou zij met deze fysieke vorm van 'nazorg' verleid hebben. 

De 39-jarige Sara Dale zorgde liefdevol voor haar terminaal zieke patiënten maar in enkele gevallen zorgde ze daarna nóg liefdevoller voor de achtergebleven man.

De Britse zuster, verbonden aan het Queen Elizabeth National Health Service Ziekenhuis in Norfolk, kon hierbij ongestoord haar gang gaan tot een anonieme tipgever aan haar werkgever kenbaar maakte wat er gaande was.

Geschokt

"Sara was een erg populair lid van het team. Toen de waarheid boven tafel kwam waren mensen echt geschokt", vertelt een collega aan The Sun. "Het werd aanvankelijk stilgehouden maar roddels gingen al snel rond."

De zuster, die door een vrijwilligersorganisatie tewerk gesteld was in het ziekenhuis, werd hierop ontslagen uit het hospitaal en binnen de vrijwilligersorganisatie geschorst. Evenwel mag zij haar beroep als zuster nog blijven uitvoeren. Een tuchtraad moet zich echter nog over de zaak uitspreken.