AMSTERDAM – Hoge werkloosheidscijfers vragen om creatieve oplossingen. Dat is althans wat het brein achter microworkers.com gedacht moet hebben: de website is de eerste in zijn soort die minibaantjes aanbiedt.

In plaats van werknemers voor een hele dag in te huren wanneer slechts een simpel karweitje gedaan moet worden, kunnen via de nieuwe website nu microwerkers ingehuurd worden. Iedereen kan deelnemen, alleen personen jonger dan 13 jaar worden per definitie uitgesloten.

De richtlijnen opperen dat de minibaantjes ongeveer tien minuten duren en dat het salaris varieert van ongeveer 10 tot ongeveer 70 eurocent, aldus The Independent donderdag.

Emails

Het soort taakjes waaraan te denken valt verschilt, maar genoemd wordt bijvoorbeeld het plaatsen van een foto op Flickr, het schrijven van emails, een advertentie plaatsen, productrecensies schrijven of commentaren achterlaten op blogs.

De desbetreffende baas plaatst hiervoor een advertentie, bepaalt het salaris en gegadigden kunnen vervolgens bieden. 

Voor werknemers biedt het ook mogelijkheden: zij kunnen vanuit hun huis werkzaamheden uitzoeken, uitvoeren, goedkeuring vragen en uitbetaald krijgen.