Nederlandse manager meest tevreden van Europa

AMSTERDAM – Een iets lagere werkdruk zou fijn zijn en ook tegen een betere werk-privébalans zal niet geprotesteerd worden, maar al met al zijn Nederlandse managers behoorlijk blij met hun baan. Van de managers in de grotere Europese landen zijn zij zelfs het meest tevreden.

Nederlandse managers zijn positief over hun carrièremogelijkheden en slechts 10 procent vindt dat hun bedrijf niet goed wordt geleid. Het leeuwendeel (88 procent) is optimistisch of gematigd optimistisch over de toekomst van hun bedrijf.

Dat kwam naar voren uit onderzoek van Robert Half Finance & Accounting waaraan ruim 1000 financiële, human resources en algemene managers hebben deelgenomen.

Vrijheid

Barbara Kollée, Senior Manager van Robert Half, zegt in een toelichting: "De Nederlandse professionals zijn over het algemeen tevreden. Ze krijgen goed betaald en ze krijgen de vrijheid om veranderingen te weeg te brengen. Ook blijkt iedere keer weer dat de Nederlandse werkgevers het meest flexibel zijn wat betreft werktijden en van huis uit werken."

In Europa is gemiddeld 13 procent van de professionals ontevreden over zijn functie. In Nederland is dit slechts 7 procent.

Wel stelt één op de vijf (19 procent) dat ze gefrustreerd zijn over hun toekomstmogelijkheden bij hun huidige werkgever. Maar ook dit cijfer steekt gunstig af bij de frustratie van onze buren. Een kwart van de Belgen is gefrustreerd over de kansen in de toekomst, in Duitsland is dit 28 procent en in Frankrijk zelfs 36 procent.

Oosterburen

In het algemeen zijn onze oosterburen het meest ontevreden: 22 procent gaf aan dat ze niet blij zijn met hun huidige baan. En meer dan 20 procent is van mening dat hun bedrijf niet goed wordt gemanaged.

De Belgen en Fransen hebben dezelfde opinie over hun bestuur. Nederlanders zijn beduidend minder kritisch over hun management. Slechts 10 procent, het laagste percentage in Europa, heeft klachten over het management.

Gevoel

Uit de vraag naar de vrijheid die professionals hebben om iets voor elkaar te krijgen, blijkt dat Nederlanders meer het gevoel hebben dat ze verantwoordelijkheden krijgen. Slechts 6 procent geeft aan dat ze dat gevoel niet hebben.

Duitsland staat er het slechtst voor in Europa: meer dan 24 procent van de Duitse managers zegt dat ze geen kansen en niet de vrijheid krijgen om iets van hun baan te maken

De Europeanen zijn vrijwel unaniem wat betreft hun inschatting van de stabiliteit van de bedrijven waarvoor ze werken. Bijna 90 procent is van mening dat hun bedrijf financieel stabiel is. Ook hier zien we dat Duitsland iets lager scoort. 83 procent van de Duitsers vindt dat.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie