Eerste niet-familielid aan kop Rothschild-bank

LONDEN - De Rothschild Bank benoemt voor het eerst in zijn 212-jarige historie iemand van buiten de familie tot topman.

Nigel Higgins, die al tien jaar mede leiding gaf aan de investmentbankingactiviteiten van de private bank, zal met ingang van maart David de Rothschild als bestuursvoorzitter opvolgen, meldde de Britse krant Financial Times woensdag.

De Rothschild blijft aan de bank verbonden als voorzitter van de raad van commissarissen. De befaamde bankiersfamilie Rothschild beoogt met de benoeming van Higgins de strucutuur van de bank beter aan te passen aan de periode na de financiële crisis.

"We weten allemaal dat organisaties die statisch blijven en niet veranderen, achteruitgaan en niet vooruit'', aldus Rothschild. Higgins werkt al 27 jaar als bankier bij het familiebedrijf. Hij karakteriseerde de verandering liever als 'evolutionair dan revolutionair'.

1798

De wortels van de Rothschild-dynastie gaan terug tot 1798, toen de 21-jarige Nathan Mayer Rothschild uit Duitsland naar Engeland trok om daar een textielzaak te beginnen. Toen de exporten over Het Kanaal steeds moeilijker werden door de oorlogen die Napoleon voerde, zocht Nathan vanaf 1809 zijn heil in de financiële markten in Londen waar hij fortuin maakte.

Binnen tien jaar had hij met zijn broers vestigingen in Parijs, Wenen, Napels en Frankfurt. Momenteel werken wereldwijd zo'n negenhonderd investment-bankiers bij Rothschild.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie