'Gulle werkgever aantrekkelijk voor topvrouw'

AMSTERDAM – Het leeuwendeel van de hoogopgeleide vrouwen (87 procent) met ambities op managementvlak vindt werkgevers aantrekkelijker die vrouwen hetzelfde salaris bieden als de mannen die er werkzaam zijn.

Als werkgevers aantrekkelijker willen worden voor topvrouwen, doen zij er goed aan vrouwen hetzelfde te betalen als mannen en dit ook uit te dragen. 87 procent van hoogopgeleide vrouwen met management ambitie vindt een werkgever aantrekkelijker als geldt ‘gelijk loon voor gelijk werk'.

Dit is naar voren gekomen uit onderzoek van de Intelligence Group onder 417 hoogopgeleide vrouwen die (willen) werken in een managementfunctie. Gelijke betaling blijkt daarbij belangrijker dan het zichtbaar maken van deze vrouwen of het stimuleren van flexibel werken die respectievelijk op de tweede en derde plaats eindigden.

Maatwerk

Andere maatregelen waarvan de ondervraagden aangeven ze aantrekkelijk te vinden zijn arbeidsvoorwaardelijk maatwerk, schooltijdbanen of meedoen met initiatieven als ‘talent naar de top’.

Opvallend is dat ‘Betaald vaderschapsverlof' door vrouwen ook vaak ervaren wordt als mogelijkheid om aantrekkelijker te worden als werkgever voor vrouwen met management ambitie.

"Door het invoeren van vaderschapsverlof, kan een werkgever zich profileren als een vrouwvriendelijke werkgever", aldus Geert-Jan Waasdorp, de directeur van Intelligence Group. "Dat is natuurlijk een interessante constatering. Maar verreweg de belangrijkste manier, om als werkgever uit te dragen dat je serieus werk maakt van vrouwen naar de top, is door mannen en vrouwen gelijk te belonen, en dit ook uit te dragen. De eerste werkgever die zich hierop profileert en dit met feiten onderbouwd, moet ik nog tegen komen."

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie