AMSTERDAM – Terwijl een bankemployee zijn best doet de Australische nieuwskijker op de hoogte te stellen van de economische situatie, legt de camera op de achtergrond een collega van hem vast die met heel andere zaken bezig is.

Volledig onbewust van het feit dat achter hem live televisieopnames plaatsvinden voor het nieuws, opent de medewerker van de Macquarie Private Wealth-bank een mailtje op zijn computer.

Het bericht blijkt foto’s te bevatten van topmodel Miranda Kerr die onlangs een lingerie-shoot deed voor GQ Magazine. De Australiër neemt het ervan en opent de pikante afbeeldingen één voor één.

Ongevoelig

Op het filmpje is te zien hoe de desbetreffende medewerker op een bepaald punt achterom kijkt en, volgens The Telegraph, ziet wat er feitelijk gaande is. Helaas voor de medewerker is zijn werkontwijkende gedrag dan inmiddels vastgelegd, heeft het Australische publiek al uitgebreid meegenoten én blijkt zijn baas ongevoelig voor de charmes van Miranda. De werknemer krijgt volgens het medium hoogstwaarschijnlijk zijn ontslag.

De bank zelf zegt het incident hoog op te nemen, maar laat de sanctie in het midden.  “Macquarie Bank heeft strikte protocollen aangaande technologiegebruik”, heeft een woordvoerder van de financiële instelling laten weten. “En het probleem zoals dat live op het nieuws te zien is geweest, is intern opgelost.”

 De nieuwsuitzending: