KATHMANDU - Het Nepalese Rode Kruis (NRCS) neemt een gewonde straathond in dienst als bewaker. Het uitvoerend comité van het NRCS heeft zondag besloten de hond 1000 roepies per week toe te kennen, plus extra's voor weekenddiensten.

De voorzitter van de NRCS, Bahadur Budathoki, zei dat de hond vorige maand met verwondingen opdook bij een pand van het Rode Kruis in het oosten van het land. Vervolgens bleef de hond rondhangen en begon daar tegen alle naderende vreemdelingen te blaffen. Hij doet volgens Budathoki fantastisch werk.

Hij krijgt voor het geld zeker een maal per dag vlees te eten en verder melk en biscuits omdat hij die lekker vindt. Anderzijds dreigt nu de baan van de nachtwaker te worden geschrapt.

Inspireren

Het Nepalese Rode Kruis wil volgens Budathoki meteen mensen inspireren om honden goed te behandelen. De hoofdstad Kathmandu telt tienduizenden straathonden die als een plaag worden beschouwd.

Veel van deze dieren sterven een afgrijselijk pijnlijke en langzame dood door het gif dat mensen strooien om van de honden af te komen.