AMSTERDAM – Hoewel agenten in de regel juist volgens de letter van de wet zullen leven, gaat dat voor politieman Timothy Carson niet op. De inwoner van Minneapolis beroofde op weg naar het politiebureau een bank.

Carson is naast zijn gewone politiewerkzaamheden ook lid van het arrestatieteam en de kennis die hij daar opdeed lijkt hem van pas te zijn gekomen. De 28-jarige overviel de bank namelijk gemaskerd en met gebruik van een vuurwapen. Hij maakte zo’n 4500 dollar buit.

Carson kon uiteindelijk gepakt worden door een collega die hem eerder die dag had aangehouden omdat hij zonder kentekenplaat rondreed. De Amerikaan identificeerde zich op dat moment nog als agent en mocht doorrijden.

Alibi

De oplettende collega zag diezelfde auto later echter in de buurt van de beroofde bank staan. Vervolgens belde hij naar het kantoor van Carson, aldus WCCO vrijdag. Daar werd hem verteld dat de desbetreffende agent die morgen een uur te laat op zijn werk was verschenen, wat voldoende aanleiding bleek om hem aan de tand te voelen over zijn alibi.

Carson gaf uiteindelijk toe schuldig te zijn. Ook bekende hij nog vier andere banken beroofd te hebben. De vermomming die Carson gebruikt had werd gevonden in een prullenbak nabij het bureau. Het geld bleek Carson in zijn kluisje verstopt te hebben.

Wanneer de dubieuze agent zich voor de rechter moet verantwoorden, is niet bekend.