AMSTERDAM - Een stagiaire die vier maanden meeliep met de PVV-fractie in Den Haag blijkt achteraf een journaliste van HP/De Tijd.

Zij kon in die periode meerdere keren zonder gecontroleerd te worden dichtbij de zwaarbewaakte partijleider Geert Wilders komen. Ze stelt dat ze hem moeiteloos iets had kunnen aandoen.  "Ik had hem kunnen doden. Ik had hem zelfs tientallen keren kunnen doden."

De journaliste blijkt vooraf niet goed gecontroleerd en liep ook tijdens de 'stageperiode' niet tegen de lamp.

Volgens de verslaggeefster, Karen Geurtsen, was het googlen van haar naam voldoende om erachter te komen dat zij een journalist is.

Laag

Wilders laat in de Telegraaf weten te balen van het beveiligingslek. Hij zegt zich niet onveiliger te voelen maar voelt zich wel gepakt.

"Dit is laag bij de grond." Wilders gaat dinsdag praten met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding. Die zegt niet te willen reageren.

''Ik heb haar nauwelijks gezien en ontmoet. Ik kon me haar niets eens herinneren. Maar het idee dat je blijkbaar zo makkelijk kan infiltreren, ook met ergere bedoelingen en bij me in de buurt kan komen geeft wel een onveilig gevoel'', aldus Wilders.