'Secretaresse meest gezochte baan in 2009'

AMSTERDAM – Van alle functies zochten werkzoekenden het afgelopen jaar het vaakst op de functie secretaresse. De branche waarin het meest naar vacatures gezocht werd, was de gezondheidszorg.

2009 was een moeilijk jaar voor zowel bedrijven als werknemers. Op Monsterboard was de toename van werkzoekenden gedurende het jaar duidelijk merkbaar.

Op basis van de zoekresultaten op de site heeft Monsterboard een top 5 opgesteld van functies en branches waarop werkzoekenden in 2009 het vaakst zochten.

Manager

Bezoekers van Monsterboard.nl zochten in 2009 het vaakst op de functietitel secretaresse. Na secretaresse werd er het meest gezocht op de titel manager. De top 5 bestaat verder uit achtereenvolgens accountmanager, controller en administratief medewerker.

In 2009 werd er van alle branches het meest gezocht binnen de gezondheidszorg, binnen deze branche werd er door werkzoekenden meer dan 350.000 keer naar vacatures gezocht.

IT

Ook de branche IT-dienstverlening werd vaak gebruikt in zoekopdrachten op Monsterboard. De top 5 van populairste branches bestaat verder uit achtereenvolgens techniek, entertainment en retail.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie