AMSTERDAM – Dat leraren niet tegen iedere prijs moeten proberen ‘cool’ over te komen, bewijst de Britse Martin Rouse. De 57-jarige docent verloor dankzij een poging stoer over te komen zijn baan.

Door een leerling zou de mollige docent uitgedaagd zijn om zijn spieren te tonen, waarop Rouse besloot er een ware stripact van te maken, aldus verschillende Britse media maandag.

Een grap die bij de groep 14-jarigen beslist in de smaak viel. “Het was hilarisch”, laat een van hen weten aan de Daily Mail. “Slechts half aangekleed pakte hij de draad van de les weer op. We hebben ons echt een breuk gelachen.”

Helaas voor Martin Rouse zag een collega waarmee hij bezig was en stapte naar het schoolhoofd, bij wie de act een stuk minder goed viel. De ‘stripper’ kreeg vervolgens ontslag op staande voet wegens 'het overtreden van de fatsoensregels'.

Nooit weer

“Deze reprimande onderstreept het feit dat Rouses handelswijze onacceptabel is en nooit weer moet gebeuren”, aldus een woordvoerde de Britse Onderwijsbond tegen de BBC.

De carrière van Rouse lijkt niet alleen bij de Sudbury Upper School voorbij. De exhibitionistische leraar kreeg een plek op de zwarte lijst en zal voorlopig bij geen van de 357 scholen in zijn woonplaats Suffolk aan de bak komen. 

De stripact van Rouse: