WOERDEN - Ondernemend Nederland heeft zaterdag grote belangstelling getoond voor de zogenoemde startersdag van de Kamers van Koophandel. Het aantal aanmeldingen bedroeg 27.000, tegen 10.000 mensen vorig jaar.

"Het aantal kan nog oplopen, omdat er ook mensen kunnen komen die zich niet hebben aangemeld'', aldus de zegsvrouw.

Een eenduidige verklaring voor de grotere belangstelling is er niet. "Het kan zijn dat mensen de markt willen verkennen nu de economie slecht gaat. Of dat iemand zijn heil zoekt in het ondernemerschap omdat hij zijn baan is kwijtgeraakt'', aldus de woordvoerster.

Trend

De Kamer van Koophandel ziet wel een trend dat steeds meer mensen zich inschrijven als zelfstandige zonder personeel (zzp). Zij laten zich dan inhuren door bedrijven. Mogelijk doen ondernemingen dit vaker zodat ze geen vast personeel hoeven aan te nemen.

Op de startersdag, die gehouden wordt op 22 locaties door heel Nederland, kunnen mensen informatie inwinnen over het starten van een eigen onderneming. Maar in de praktijk komen ook vaak mensen die al ondernemer zijn. Zij willen dan bijvoorbeeld informatie over zaken doen over de grens, of de -aan of verkoop van een bedrijf.