UTRECHT - Arbodienst Arbo Unie constateert een lichte stijging van het aantal ziekmeldingen onder de beroepsbevolking als gevolg van de Mexicaanse griep.

Dat zegt woordvoerster Esther van de Leferink van Arbo Unie, die twee miljoen werknemers vertegenwoordigt.

''We zien een duidelijke piek na de herfstvakantie. Ten opzichte van andere branches zijn er ook meer leerkrachten ziek'', aldus Van de Leferink. Dat is volgens haar verklaarbaar: ''Jongeren hebben minder weerstand, dus gedijt het virus wat makkelijker op de scholen.''

Jonge werknemers

Het valt de Arbo Unie ook op dat jongere werknemers zich iets eerder ziek melden dan oudere collega's en ook dat is volgens Van de Leferink weer verklaarbaar: ''De oudere generatie heeft veel meer weerstand opgebouwd dan de jongere generatie.''

Spectaculair is de stijging van het aantal Mexicaanse griepgevallen nog niet, maar de groep ziekmelders met griep is ten opzichte van andere ziekteklachten groter aan het worden.

Griepmaanden

De Arbo Unie verwacht dat in december en januari de grote aantallen griepzieken zich melden omdat dat de traditionele griepmaanden zijn.

Overigens ziet arbodienst Arboned, met in totaal 1,5 miljoen aangesloten werknemers, nog geen stijging van het aantal Mexicaanse griepgevallen.

''Het percentage zieken loopt wel op, maar dat is vrij normaal in deze periode van de herfst'', licht woordvoerster Linda van den Bergh toe.