LONDEN - Twee bewakers van de Britse Tower of Londen zijn geschorst en naar één persoon is een onderzoek ingesteld. Zij zouden de eerste en enige vrouwelijke bewaker in 524 jaar van de garde herhaaldelijk hebben gepest. Dat meldden Britse media maandag.

De 44-jarige Moira Cameron trad in 2007 in dienst van de 35-koppige Yeoman Warders, die ook wel Beefeaters genoemd worden. De pestkoppen zouden op de online-encyclopedie Wikipedia rare dingen over haar geschreven hebben.

Ook vond ze herhaaldelijk vervelende briefjes in haar kast in de Tower. De bewakers staan bij de Tower en de bijbehorende gevangenis op wacht en werken tegenwoordig ook als gids voor toeristen.

Om Beefeater te worden moet je volgens de traditie 22 jaar onberispelijke militaire dienst achter de rug hebben

Vlees

De naam Beefeaters gaat waarschijnlijk terug naar de vijftiende eeuw, toen de leden van de garde het eten van de koning moesten voorproeven. In die tijd was dat meestal vlees.

Een andere theorie is dat de gardeleden zo veel verdienden dat ze vlees konden kopen dat toen duur was. Tegenwoordig zou de begeerde baan zo'n 36.000 euro per jaar opleveren.