AMSTERDAM – Erg goed is een broodje gehaktbal niet voor de gezondheid, maar ze blijken ook de carrière te kunnen schaden. Dat heeft de 59-jarige Duitse Magdalene althans aan den lijve ondervonden.

Zo laat de Duitse krant Bild woensdag weten.

Magdalene H. werkte 34 jaar als secretaresse voor hetzelfde bedrijf in Dortmund, totdat zij van het buffet een gehaktbal waagde te pakken en deze opat.

Dit bleek tegen de regels van het bedrijf: secretaresses worden geacht hun honger te stillen met de restjes die de chef en zijn medewerkers overlaten.

Staande voet

De chef ontdekte dat er een broodje bal miste en ontsloeg Magdalene op staande voet toen zij toegaf de boosdoener te zijn. Argumenten dat de lunchpauze voor haar vaak te laat begint en dat zij dan al geen honger meer heeft, haalden niets uit.

"Als we dit tolereren, neemt straks iedereen een loopje met ons”, aldus chef Hermann Schulte-Hiltrop. “Het is en blijft gewoon diefstal."

Magdalene heeft inmiddels een rechtszaak aangespannen om haar gelijk alsnog te behalen. De rechter doet begin 2010 uitspraak.