AMSTERDAM – Zo’n 80 procent van de vrouwen met kinderen heeft het gevoel al een dagtaak achter de rug te hebben voor zij begint met werken. De gemiddelde vrouw heeft tegen die tijd dan ook al twee uur aan het huishouden besteed.

Ook mannen doen huishoudelijke taakjes voor zij aan de arbeid gaan, maar komen niet verder dan 49 minuten. Dat is gebleken uit onderzoek van Style Magazine waarover The Telegraph woensdag bericht.

Uit de studie kwam eveneens naar voren dat vrouwen de avond ervoor ook al druk in touw zijn om het hele gezin de volgende morgen goed en wel op werk, school of opvang te krijgen. Deze taakjes, zoals boterhammen smeren en tassen inpakken, nemen in totaal zo’n anderhalf uur in beslag. Mannen zijn de avond ervoor zo’n 8 minuten zoet met klusjes.

Uitkomsten

Onderzoekster Lisa Smosarski is zeer opgetogen over de uitkomsten. "Ik dacht wel dat vrouwen bijna al het werk op zich nemen,” zegt ze. “Maar nu heb ik eindelijk het bewijs. Geen wonder ook dat mannen ’s ochtends zo fris en fruitig op hun werk verschijnen."

Aan het onderzoek deden 2000 vrouwen mee.