AMSTERDAM – Ouders die werken bij &Samhoud hebben een streepje voor: het adviesbureau helpt werknemers met kinderen actief een goede balans te vinden tussen werk en gezin. Voor het tijdschrift Lof een reden het bedrijf uit te roepen tot beste werkgever van het jaar.

Niemand minder dan minister Rouvoet werd omgetrommeld om de winnaar bekend te maken, zo meldt Intermediair dinsdag.

&Samhoud gooide met name hoge ogen met zijn vernieuwende initiatieven, waar vooral werknemers met kinderen baat bij hebben. Zo heeft het bureau een uitgebreide verlofregeling voor vaders en een haal- en brengservice voor kinderen wanneer de desbetreffende ouder een afspraak heeft bij een klant.

Werving

Buiten de goede secundaire arbeidsvoorwaarden die het adviesbureau heeft voor ouders, heeft het ook de werving en selectie van vrouwelijke leiders hoog in het vaandel. Hebben deze hoogvliegsters kinderen, dan kunnen zij zich beroepen op een speciale oppasregeling, die ten bate van dit initiatief in het leven is geroepen.

Ook voor werknemers zonder kinderen wordt er goed gezorgd. Partners van medewerkers kunnen bijvoorbeeld een vrije dag met hun geliefde inboeken via de site ikwilmijnpartnerzien. Van collega’s wordt dan verwacht dat zij de taken van de afwezige waarnemen.

Eerder dit jaar werd &Samhoud ook al bekroond met de Moderne Man Prijs en scoorde het goed in de Great Place to Work-competitie.

Naast &Samhoud waren ook Ernest&Young, IBM en Kadaster genomineerd voor de Lof-verkiezing. Lees hier hoe het tijdschrift tot de winnaar is gekomen.

Top-10

Werknemers van de tien genomineerden aan het woord: