AMSTERDAM- Eén op de vijf vergaderingen wordt door 42 procent van de Nederlandse managers als onnodig ervaren. Dit blijkt uit onderzoek van Robert Half onder 5.000 managers in twintig landen.

De irritaties op de werkvloer over vergaderingen lopen sowieso hoog op. Zo vindt bijna de helft van de ondervraagden (47 procent) het irritant als een collega een vergadering onvoldoende of niet heeft voorbereid. Meetings zouden hierdoor onduidelijk, langdradig en uiteindelijk overbodig worden.

Ook het ontstaan van discussies tijdens de vergadering wordt door 41 procent als irritant (41 procent) ervaren. De essentie van de bijeenkomst zou er teveel door verloren gaan. Mensen die niet bij een vergadering horen blijken voor eenderde (32 procent) eveneens een bron van ergernis.

Ziek zijn

In hetzelfde onderzoek werd gevraagd of werknemers thuis gaan uitzieken als ze zich niet lekker voelen. 16 procent doet dit niet en gaat toch aan het werk. 

In onze buurlanden ligt dit percentage hoger. Zowel bij de Duitsers als bij de Engelsen gaat meer dan de helft bij ziekte toch naar het werk.