‘Melk helpt tegen stress’

AMSTERDAM – Melk drinken zou stressgevoelens helpen verminderen en daarmee depressies, burn-outs en hartziekten kunnen afwenden. Dit gunstige effect zou vooral te maken hebben met een proteïne die veel in melk voorkomt, Lactium.

Lactium zou de bloeddruk verlagen en het stresshormoon cortisol reduceren, waardoor het lichaam kalmeert, zo meldt de Daily Mail woensdag.  

Wetenschappers kwamen op het idee de werking van melk in dit verband te onderzoeken door het rustgevende effect dat moedermelk op baby’s zou hebben. Dit bleek eveneens het gevolg van een proteïne, maar dan één met de naam caseïne.

Onderzoeken

Het probleem met Lactium uit gewone melk is dat volwassenen er absurde hoeveelheden van moeten drinken om het rustgevende effect te kunnen ervaren.

Een Frans bedrijf heeft zich over de materie geboden en komt nu met een synthetische en vele malen geconcentreerdere versie van de proteïne.

Het product kreeg de naam Equilibrium met Lactium mee en zou stressgevoelens binnen een uur aanpakken. Op wetenschappelijke onderbouwingen voor de werking van het product moet echter nog wel even gewacht worden. Tot dusver werd het middel enkel getest op 190 vrijwilligers.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie