AMSTERDAM – Werkgevers blijken er in de praktijk vooral vanuit te gaan dat bij de geboorte van een kindje de moeder minder gaat werken. Verzoeken van de vader om het aantal werkuren naar beneden bij te schroeven worden dan ook niet altijd warm ontvangen.

Deze weinig flexibele houding van werkgevers bleek zelfs het grootste struikelblok voor een goede combinatie tussen werk en gezinsleven. Ruim de helft van de vaders gaf aan grote moeite te hebben om de juiste balans te vinden.

Dat blijkt uit een poll van Meldpuntpapa.nl, waarover de Telegraaf woensdag bericht. Het meldpunt werd deze zomer opgericht om werkende vaders een helpende hand te bieden.

Resultaten

"De overheid stimuleert een grotere betrokkenheid van de vader in het gezin," zegt initiatiefnemer van het meldpunt, Sander Haas. "Maar tegelijkertijd zijn er bedrijven die daar weinig of geen medewerking aan verlenen.”

In totaal vulden 550 werkende vaders de enquête in. De resultaten zullen worden aangeboden aan politieke partijen, vakbonden en werkgeversorganisaties.