Friesland mag dan de grootste provincie zijn van Nederland, als je alleen kijkt naar landoppervlakte dan is dat het zeker niet. Friesland bestaat namelijk uit 2/5 uit water. En tijdens je weekendje weg met je kinderen kun je dan ook niet om waterrijke activiteiten heen.

De eerste must voor een weekendje Friesland met de kinderen is een hotel op een goede locatie. In de prachtige bossen van Oranjewoud (nabij Heerenveen) vind je Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud. Dit is de ideale uitvalsbasis voor jouw weekendje Friesland.

Het hotel beschikt o.a. over een spa- en wellnesscenter, Cafe Tjaarda, bar ’t Haagje en restaurant de Oranjetuin. Deze laatste is aangesloten bij Fryslan Culinair, een samenwerkingsverband tussen toprestaurants in Friesland. Het hotel, waar je gratis kunt parkeren, ligt vlakbij het Abe Lenstra Stadion en Thialf.
Meer informatie en aanbiedingen? Kijk op www.goldentuliptjaardaoranjewoud.nl.

Dagje ontspannen aan het water

Als waterliefhebber zit je goed in Friesland, Friesland beschikt over tal van meren (een mar is een meer op zijn Fries). Een van deze meren is de Fluezen. In Koudum (gelegen aan het meer) vind je recreatiepark de Kuilart. Het is een van de weinige vijfsterren-recreatiepark die ons land telt. Het is daarbij een watersportparadijs voor jong en oud. Je hebt er de mogelijkheid tot zeilen en surfen, maar ook biedt de omgeving voldoende ruimte om te fietsen of te wandelen. In de jachthaven kun je bootjes huren en bij slecht weer kun je gebruik maken van de bowlingbanen, sauna of het subtropische zwembad.

Als een vis in het water

Jonas in de wallevis, die vannacht gevangen is, in het zoute water, visje houd je snater, visje houd je lachebek, van je een, twee, drie. Plons! In zwemparadijs Jonas en de Walvis ben je als een vis in het water. Dit zwembad en tevens waterspeeltuin is ideaal voor een dagje vermaak voor kinderen tot 12 jaar. Sluit je waterrijke dagje af in het pannenkoekenhuis van Jonas.

Ook leuk!

Aqua Zoo Friesland neemt je mee door de waterrijke dierenwereld. Ontmoet zeeberen, zeehonden, pinguïns, wallabies, flamingo’s en pelikanen. Knuffel dieren op de kinderboerderij en volg een spannende speurtocht door de dierentuin.

• Bij slecht weer maak je je kinderen blij met een dagje Speelbos in Joure, 1.500 vierkante meter overdekt speelplezier. Van een ballenvulkaan tot een pirateneiland. Van een doolhof tot een groot luchtkussen. Van een glij- en klimparadijs tot spannende hutten.

• Bij ijsboerderij Boereiis kunnen kinderen onder genot van een handgemaakt ijsje spelen in de speelweide. Inclusief trampolines en dieren om mee te knuffelen.