Gelegen op een steenworp afstand van de Veluwe en met een van de bekendste dierentuinen van Nederland is de omgeving van Amersfoort uitermate geschikt voor een weekendje weg met het gezin.

Te voor de hand liggend, maar toch: DierenPark Amersfoort mag je niet overslaan tijdens je bezoek aan de stad. Leuk voor jong en oud, en voor de jongsten: sla het Dino-bos niet over. Met levensechte (bewegende!) dinosaurussen.

Toch heeft de stad Amersfoort (en haar omgeving) meer te bieden voor een geslaagd weekendje weg. Ga je mee?

Hoog in de bomen

Voor waaghalzen: Canopy Trail, een van de nieuwste attracties van Amersfoort. Op 8 tot 11 meter hoogte, zweef een spectaculair parcours tussen de bomen. Tijd om te klimmen, klauteren en te balanceren. Overwin het plankenpad, de bewegende boomstammen en het paalbos. Met tot slot een vrije val van 11 meter. Durf jij het aan?

Amersfoort vanaf het water

Ga mee op een van de vijf rondvaarten die door Waterlijn worden aangeboden. Geniet van de monumentale gevels en de kademuren, maar ook van de verhalen van de schipper die je tijdens je tochtje op de open boten alles over de stad vertelt.

Kindvriendelijk overnachten in Amersfoort

Golden Tulip Amersfoort, gelegen aan de rand van Amersfoort tussen de bossen en op slechts 3 km afstand van historisch centrum Amersfoort, is helemaal ingespeeld op gezinnen. En dat is ook niet zo gek met haar ligging nabij DierenPark Amersfoort en de Utrechtse Heuvelrug. Kinderen kunnen vrij spelen in de grote binnentuin, terwijl ouders vanaf het terras een oogje in het zeil houden. En bij slecht weer is er in het hotel een kidscorner. Verder beschikt het hotel over een restaurant, bar en lounge gedeelte. Parkeren is gratis.
Meer informatie & aanbiedingen? Ga naar www.goldentulipamersfoort.nl.

Bij slecht weer

Indoor speelparadijs Monkey Town is ideaal om in te plannen op een herfstachtig dagje, Kinderen kunnen hier veilig en overdekt spelen, terwijl ouders toekijken vanaf de zijlijn. Klimmen, klauteren, glijen, op zoektocht door een gangenstelsel en vrije vallen maken, het kan allemaal! Voor de allerkleinsten is er een apart gedeelte met softplay materialen. Hier worden ze niet onder de voeten gelopen door de grotere kinderen.

Ook leuk!

• Een originele én gezonde manier om Amersfoort te ontdekken: per step! Je kunt steps huren bij VVV Amersfoort en er is een speciale steproute van 6 km uitgezet om zoveel mogelijk in een korte tijd van Amersfoort te ontdekken.

• Bij kinderboerderij de Vosheuvel is het één grote beestenbende. In de knuffelweide kun je knuffelen met lammetjes, geiten en schapen. Bij mooi weer kun je een tochtje maken met de ponykar. Voer ook de grotere boerderijdieren zoals koeien en varkens.

• Ga de uitdaging aan en beklim de 346 treden van de Onze Lieve Vrouwetoren. Bovenaan word je getrakteerd op een geweldig uitzicht over de stad.