Eindhoven, de vijfde stad van Nederland heeft alles voor een geslaagd weekendje weg. Van een bruisend winkelcentrum met een gevarieerd winkelaanbod tot een rijk aanbod aan kunst en cultuur. Van kleine kroegjes tot chique restaurants.

Maar daarnaast is Eindhoven ook nog eens een van de meest kindvriendelijke plaatsen in Noord-Brabant. Van speelparadijzen tot dierenparken. Van historische trefpunten tot culturele hoogtepunten. We nemen je mee door kindvriendelijk Eindhoven.

Beleef 2.000 jaar geschiedenis op één dag

Wil je je kinderen een plezier doen tijdens jouw verblijf in Eindhoven, breng dan zeker een bezoekje aan Historisch Openlucht Museum Eindhoven. Het museum is een unieke reconstructie van het dorpje ‘Eversham’ uit de IJzertijd, een hoeve van rond het jaar 1.000 en het middeleeuwse stadje ‘Endehoven’.

Het museum is voor kinderen niet alleen interessant om in rond te wandelen, ze kunnen ook aan allerlei activiteiten deelnemen. Zo mogen ze onder begeleiding vuur maken en speerwerpen. Ook hout hakken, brood maken, kano varen en graan malen staat op het programma.

Kindvriendelijk overnachten?

Op ongeveer 10 minuten afstand van het centrum van Eindhoven vind je het natuurgebied Leenderbos. Een oase van rust, waaraan hotel Golden Tulip Jagershorst is gelegen. Het hotel is uitgerust met o.a. 88 luxe designkamers, een binnenzwembad, sauna, beautysalon, wellnesscenter en twee buitenterrassen. Ontspannen genieten van lunch of diner kun je in Brasserie Jagershorst. Liggen de kinderen op bed, neem dan nog een drankje aan de Jagershorst Bar.
Meer informatie en voordelige arrangementen? Kijk op www.goldentulipjagershorst.nl.

Duizenden papegaaien in de jungle

Wil je als afwisseling op een dagje geschiedenis een dierrijk dagje? Bezoek dan het Papegaaienpark Veldhoven, gelegen net buiten Eindhoven. In het park vind je meer dan 1.000 papegaaien en kaketoes in alle kleuren en formaten, die je zelf mag voeren. Bezoek ook TropiJo, een tropisch complex met een heus jungleparadijs en tropische vogels en reptielen.

Cultuur & creativiteit

Cultuur snuiven? Ga op zaterdagmiddag met je kinderen naar het Van Abbe Museum. Tijdens de Kinderkunstclub gaan je kinderen met alle andere kinderen kunst kijken en daarna mogen ze zelf creatief aan de slag om hun eigen kunstwerk te maken. En zelf kun je dan de stad ontdekken!

Net zo creatief is de Ontdekfabriek. In een oude verlaten fabriek beleven kinderen de meest geweldige avonturen aan de hand van de bijzondere bouwwerken en attracties. Ze leren alles over de techniek erachter en mogen vervolgens zelf hun eigen creatie bouwen. Terwijl ouders aan de bar kunnen hangen of van het nazomerzonnetje kunnen genieten op het terras.

Op glad ijs begeven

Hoewel jij ongetwijfeld nog niet aan vrieskou moet denken, kunnen de meeste kinderen niet wachten tot ze de schaatsen weer aan hun voeten kunnen schuiven. IJssportcentrum Eindhoven speelt hier handig op in. In oktober gaat de ijsbaan weer open en worden er dagelijks leuke activiteiten verzorgd voor kinderen. Naast familieschaatsen kun je er ijshockeyen en er is een Disco on Ice!

Ook leuk!

• Even buiten Eindhoven vind je familiepark Dippie Doe. Het park bestaat uit een binnen- en buitendeel en is dus ingespeeld op het wisselvallige weer in Nederland. Van ballenbak tot spookhuis. Van botsauto’s tot een skelterbaan. Van een achtbaan tot een piratentoren. En dat alles voor maar € 9,95 per persoon (laagseizoen).

• Als je in Eindhoven bent, kun je er natuurlijk niet omheen om het grootste zwemcentrum van Europa te bezoeken: de Tongelreep. Onder andere de thuishaven van onze eigen zwemheld Pieter van den Hoogenband. Naast de wedstrijdbanen vind je hier een subtropisch zwembad dat beschikt over spectaculaire waterattracties als de turbotol en de suisbuis.

• Kindvriendelijk uit eten? Ga naar Juffrouw Tok, een in kip gespecialiseerd restaurant dat aan alle kanten inspeelt op de aanwezigheid van kinderen. Er is een kinderkamer waar films worden gedraaid en natuurlijk zijn er kleurplaten aanwezig. En het leukst: kluiven mag!