Heerlen is waarschijnlijk niet de eerste plaats waar je aan denkt als je een weekendje weg met de kinderen plant. Toch heeft Heerlen en omgeving genoeg te bieden voor jong en oud.

Heerlen, gelegen in Zuid-Limburg is een levendig dorpje voor Limburgse begrippen. Toch wordt de stad niet overspoeld met toeristen en dat maakt het juist leuk om daar je weekend door te brengen. In alle rust!

Dierenrijk in Zuid-Limburg

Zuid-Limburg beschikt over tal van dierenparken en ook in de omgeving van Heerlen kom je niets tekort als je graag even een dierentuin wilt bezoeken.

In Landgraaf, op slechts 10 minuten afstand van Heerlen, vind je Mondo Verde. Het park is opgedeeld in verschillende thema's; de prachtige wereldtuinen, het spannende Dinofauna, de veelzijdige dierenwereld en natuurlijk de heerlijke attracties. Met een oppervlakte van meer dan 25.000 m2 groot genoeg om een hele dag te vertoeven!

Iets kleiner is GaiaPark Kerkrade Zoo, dat al drie keer is gekozen tot de mooiste dierentuin van de Benelux. In GaiaPark reis je in één dag over de hele wereld; in Afrika sta je oog in oog met ‘s werelds mooiste dieren zoals gorilla’s, neushoorns, giraffen en cheeta’s. Ook beschikt het park over een eigen regenwoud met rondslingerende aapjes. Pas je op dat er geen doodshoofdaapje op je schouder klimt?

Op ontdekkingstocht

Even buiten Heerlen vind je de Brunsummerheide. In het sterrenwacht/science centrum eXplorion kunnen kinderen van alle leeftijden (en ook ouders zijn welkom!) op ontdekkingstocht in de fascinerende wereld van sterren, planeten en ruimtevaart. En: met een sterrenkijker mag je de zon bestuderen en op vrijdagavond de maan.

Voordelig overnachten

Een weekendje weg met de kinderen is niet het meest voordelig. Toegang tot een attractiepark kan al snel in de tientallen euro’s lopen. Op zoek naar een betaalbaar hotel dus!

Tulip Inn Heerlen City Centre is zo’n betaalbaar hotel, terwijl je niet hoeft in te leveren op de service van het personeel of een gunstige ligging. Het hotel ligt namelijk aan het gezellige Wilhelminaplein in het hart van Heerlen. Het monumentale Art Deco pand is in 2010 gerenoveerd en je vindt er nu 56 trendy designkamers. Als de kids ’s avonds op bed liggen, kun je samen een drankje nuttigen in de Ierse Pub Erin’s Isle op de begane grond van het hotel.
Meer informatie? Kijk op www.tulipinnheerlencitycentre.nl.

Slecht weer?

Ga je in het najaar naar Heerlen dan is het altijd maar afwachten wat voor weer het wordt. Gelukkig biedt (de omgeving van) Heerlen genoeg binnenactiviteiten.

Kinderstad Heerlen bijvoorbeeld. Dit is het grootste overdekte attractiepark van Europa. Met draaimolens, trampolines, glijbanen, waterfietsen en wildwaterbanen. En dat is nog maar een kleine selectie.

Een stukje uitdagender, en daarmee meer beschikt voor oudere kinderen, is Snowworld in Landgraaf. Bind de lange latten (of snowboard) onder en waag je van de piste af. Niet ervaren? Er worden ook lessen gegeven.

Ook leuk!

• Een uitdaging tot wel 18 meter hoogte: klimcentrum Neoliet! Een echte kliminstructeur helpt je op weg. Hoe hoog kom jij in één dag?

• Eten en je kinderen vermaken tegelijk? Bezoek Bowling & Partycentrum De Aar. Combineer een traditionele gourmetmaaltijd met een avondje discobowlen.

• Mountainbiken, discgolf, GPS-speurtochten, BMX-en. Voor een actief dagje ben je bij Sport & Leisurepark Landgraaf aan het goede adres.