Denk je aan Limburg dan denk je aan de gastvrijheid van de mensen in dit gebied. In Weert is dat niet anders. Je zult hier met open armen ontvangen worden.

Ze zullen je met alle liefde meenemen door de geschiedenis van de stad. Zo vind je binnen de singels, waar vroeger de grachten liepen, nog het middeleeuwse stratenpatroon terug. Hét pronkstuk van de inwoners is de monumentale Sint Martinuskerk, ook wel de Lange Jan genoemd. In de binnenstad is altijd wel wat te doen: straattheatervoorstellingen, de paardenmarkt, de grote stadskermis…. En genoeg vertier voor kinderen!

Spelen, spelen en nog eens spelen

Je hebt geen kind aan ze, als je ze mee neemt naar E-Village. In dit gamecenter kunnen jong en oud zich uitleven op de nieuwste games, zoals de Gamebike, Lightspace Floor, Game2Move, Virtual Jump Robe, Wii en Playstation. Ideaal voor een regenachtige middag.

Minder modern, maar net zo leuk is dé speeltuin van Weert: Kinderpretland. De binnenspeeltuin is maar liefst 2.000 m2 groot en de buitenspeeltuin 10.000 m2. Klimmen, springen, glijden, ravotten. Voor maar € 4,- p.p.

Centraal overnachten

Golden Tulip Weert neemt een unieke positie in vanwege de ligging midden in het centrum van Weert, ook wel de Poort van Limburg genoemd. Het hotel heeft 60 onlangs gerenoveerde hotelkamers die modern zijn ingericht. Het is de plaats bij uitstek voor een ontspannen weekendje weg in een bruisende stad omringd door natuur, rust en ruimte. In Brasserie Heeren van Horne kun je heerlijk genieten van lunch of diner.
Meer informatie? Kijk op www.goldentulipweert.nl.

Middagje Thorn

Het witte stadje Thorn ligt op ongeveer 20 minuten afstand van Weert. Slenter over de kinderkoppies door de oude straten met net zulke oude grachtenpanden. De grootste toeristentrekpleister is echter niet de nostalgie en de sfeer, maar de twee mummies in de crypte van de kerk. Niemand weet wie ze zijn en waar ze leefden. Een fascinerende geschiedenis!

Pannenkoeken eten!

Limburgers zijn echte Bourgondiërs, maar of je je kind blij maakt met een bezoek aan een sjiek restaurant met een driegangendiner is nog maar de vraag. Blijer maak je ze ongetwijfeld met een bezoek aan een pannenkoekenrestaurant. Naar de Pannenkoeken Bazaar dus!

Ook leuk!

• In het buitengebied van Weert vind je een ambachtelijke kaarsmakerij (Kaarsenmakerij Inka), waar nog kaarsen worden gemaakt met de hand. Op de ouderwetse manier. En ook jij kunt dit proberen, terwijl je alles leert over kaarsen.

• Uitgeroepen tot het mooiste zwembad van Weert: de IJzeren Man. Met een recreatief golfslagbad, een springkuil, een familieglijbaan en een apart deel voor kleuters- en peuters.