Bloemenstad, Spaarnestad, textielstad en schildersstad, het zijn allemaal bijnamen van Haarlem. Bezoek hier de Grote Markt, ga een dagje winkelen en geniet van het culinaire leven tijdens je weekendje weg in Haarlem. Met de kids!

Het centrum van Haarlem bestaat uit de historische binnenstad en de buurt tussen het station en de Nieuwe Gracht. De oude binnenstad wordt gekenmerkt door oude straatjes en monumenten. In het hart ligt de Grote Markt. Hier vind je bekende historische gebouwen als het stadhuis, de Vleeshal en de Grote kerk met een toren van bijna 80 meter.

In eerste instantie misschien niet een bestemming waarbij je denkt: ‘He daar ga ik heen met de kids’. Toch biedt de stad genoeg om ook als kindvriendelijk bestempeld te kunnen worden.

Oktober kindermaand

Ieder jaar staat oktober in het teken van kinderen in Haarlem. Dat betekent een maandlang theater- en filmvoorstellingen, knustel-, zang-, percussie- of striptekenworkshops. Maar ook wandelingen in de natuur langs paddestoelen, op stap met de schaapsherder, een roofvogel- demonstratie en nog veel meer.
Meer informatie? Kijk op www.haarlemmarketing.nl.

In het centrum overnachten

Niet teveel op sleeptouw met de kids? Overnacht in hartje Haarlem. Het statige, intieme viersterren hotel Golden Tulip Lion d’Or ligt centraal tegenover het NS station Haarlem en het bijbehorende busstation. De klassieke uitstraling en rijke historie vormen een harmonieus geheel met de moderne en strakke vormgeving van het hotel. Het gezellige centrum van Haarlem ligt op loopafstand. Tegenover het hotel staat een parkeergarage die 24 uur per dag is geopend. Het hotel beschikt over een stijlvolle brasserie met uitzicht op het levendige Stationsplein en een intieme bar.
Meer informatie of op zoek naar aanbiedingen? Ga naar www.goldentuliphaarlem.nl.

Durf jij de uitdaging aan?

Klimmen & klauteren, dat kunnen kinderen in Adventurepark Saplaza in recreatiegebied Veerplas. Voor de kleintjes zijn er twee eenvoudige parcoursen en voor kinderen v.a. 8 jaar zijn er 4 high rope-parcoursen. Maar hoog, betekent niet onveilig, want veiligheid staat voorop in dit park. Gedurende het hele parcours zit je vast aan lijnen, waardoor vallen onmogelijk is. Maar dat maakt de uitdaging niet minder!

Cultuur voor kids

Wil je je kinderen educatief vermaken tijdens je weekendje weg? Neem ze mee naar het Frans Halsmuseum. Terwijl jij geniet van de mooie collectie kunnen je kinderen aan de hand van een speurtocht kennismaken met de diverse geportretteerden.

Meer weten over de geschiedenis van Haarlem (en Nederland)? Ga naar het Archeologisch Museum Haarlem. Dit is te vinden in de 17e eeuwse gewelven-kelder van de Vleeshal in het centrum van Haarlem. Aan de hand van archeologische vondsten wordt je meegenomen door de geschiedenis van de stad.

Ook leuk!

• Op een steenworp afstand van Haarlem vind je Linneaushof, een speeltuin zonder welke vorm van electronica dan ook, althans als het aankomt op attracties. Geen hypermoderne achtbanen, maar trampolines. Geen reuzenrad, maar een educatief verkeersplein. En verder: hobbelfietsen, een minigolf-baan, waterfietsen, klimtoestellen en meer. Het is niet voor niets de grootste speeltuin van Europa.

• Ga taarten maken met je kinderen! Cakeworks biedt workshops prinsessentaarten maken en cupcakes maken aan. Ideaal voor bijvoorbeeld een regenachtige nazomerdag.

• Kinderboerderij de Houthoeve (met hertenkamp uit 1828!) is gelegen in het eeuwenoude stadsbos de Haarlemmerhout. De hertenkamp bestaat sinds 1828. Het totale oppervlak , hertenkamp incl. kinderboerderij, is ca. 2 hectare. Hier kun je je wel even vermaken!