Weekendje Noord-Brabant? Helmond is een van de vijf grote Brabantse steden en staat vooral bekend om de vernieuwende architectuur. Hier stonden bijvoorbeeld de eerste kubuswoningen van Nederland. Met als contrast het Middeleeuwse kasteel. Op naar een veelzijdig weekend!

Het middelpunt van Helmond is en blijft het oude kasteel. Het kasteel, dat voor het laatst in 1881 werd bewoond, doet tegenwoordig dienst als Gemeentemuseum. Buiten de interessante voorstellingen die hier worden gehouden, is het museum helemaal ingespeeld op kinderen. Zo kunnen ze de geheime zolder bezoeken of een speurtocht houden in de kelder van het kasteel.

Wandelen in de Warande

De Warande is een voormalig landgoed in het westen van Helmond dat tegenwoordig een natuurgebied en wandelpark is. De vroegere bewoners van Kasteel Helmond liggen begraven op een eilandje in het hart van het park, omringd door prachtige oude beuken. Na heerlijk wandelen kun je hier een drankje nuttigen in het paviljoen of midgetgolfen.

Weekendje Helmond? Overnacht in Golden Tulip

Het Golden Tulip West Ende ligt in het oude stadscentrum van Helmond, met zijn rijke handelsgeschiedenis. Al lopend door de straten ervaar je de sfeer van het historisch verleden van Helmond. Het hotel biedt moderne hotelkamers die zijn voorzien van alle luxe, een gezellig restaurant, een knusse bar en een groot zonnig terras. Betaald parkeren kun je op de parkeerplaats direct naast het hotel. Tegenover het hotel ligt het imposante 14e eeuwse kasteel met mooie kasteeltuinen.
Meer informatie of arrangementen? Kijk op www.goldentulipwestende.nl.

Op blote voeten

Is jouw ultieme droom om met je blote voeten over het kriebelende, pasgemaaide gras te lopen? Even buiten Helmond ligt Deurne, en hier vind je het Blote Voeten Pad. Het pad maakt onderdeel uit van het Toon Kortoomspark. Dit is gevestigd op de plek waar de bekende romanschrijver Toon Kortooms is opgegroeid. Naast het Blote Voeten Pad vind je hier ook nog een museum en theetuin.

Rondje Helmond

‘Rondje Helmond’ is een fietsroute van 45 km lang, die je langs de mooiste plekjes van de stad brengt. De architectonische hoogstandjes Dierdonk en Brandevoort, standswandelpark Warande, de bossen… Volg de bordjes en leer Helmond kennen.