Verstappen: 'Zit bij het juiste team om snel te kunnen verbeteren'

Max Verstappen opende het Formule 1-seizoen afgelopen zondag met een vijfde plaats in de Grand Prix van Australië. Daar bleek dat de auto van Red Bull Racing nog niet is opgewassen tegen Ferrari en Mercedes.

Duidelijk is dat er nog veel moet gebeuren, wil Verstappen dit seizoen mee kunnen doen om de overwinningen. NU.nl voelde de 19-jarige coureur aan de tand in Veghel.

De eerste kilometers waarin het er echt om gaat zijn achter de rug. Je hebt je auto nog beter leren kennen en kent de tekortkomingen. Wat kan er nog beter?

"Dat is wel een aantal dingen. Over de auto zijn we nog niet helemaal tevreden en over de motor ook niet. Er wordt druk aan gewerkt om dat zo snel mogelijk te verbeteren. Gelukkig zit ik wel bij het juiste team om snel te kunnen verbeteren, dus ik kijk uit naar de volgende race in China."

Bij de race in Melbourne kampte je teamgenoot Daniel Ricciardo met de nodige problemen. Wat denk jij op zo'n moment?

"Gelukkig dat het niet bij mij gebeurt, dacht ik natuurlijk. Over het algemeen heb ik het hele weekend niet echt last gehad van problemen, dus ik had er wel vertrouwen in dat er niets zou gebeuren."

Red Bull-adviseur Helmut Marko liet zich deze week ontvallen dat de grote motorupgrade wordt gedaan voor de race in Canada, iets later dan gepland. Is dat frustrerend voor jou?

"We wisten sowieso dat we moesten wachten tot Barcelona en nu wordt het met een race uitgesteld. We moeten zorgen dat we met de auto zelf in ieder geval zo snel mogelijk alles voor elkaar hebben, zodat we een kans hebben om in Barcelona al voor een betere positie te vechten."

Het doel is natuurlijk om het gat met Ferrari en Mercedes kleiner te maken. Kun je omschrijven hoe groot dat gat op dit moment nog is?

"Groot genoeg. We willen er dichterbij zitten. Op dit moment zitten we er een beetje tussenin. Achter ons zit ook best wel een groot gat, maar het is nu eenmaal zo. We proberen gewoon zo snel mogelijk upgrades door te voeren."

Vooral vorig jaar maakte je indruk met je inhaalacties. Nico Hülkenberg zei deze week dat inhalen dit seizoen eigenlijk bijna onmogelijk is geworden, mede door de nieuwe regels. Ben je dat met hem eens?

"Australië is sowieso altijd een circuit geweest waar het heel moeilijk is om in te halen. Dat was dit jaar zeker nog iets erger, maar we moeten even afwachten hoe het in China gaat zijn. Daar is een heel lang recht stuk. Ik denk wel dat het over het hele seizoen gezien lastiger gaat worden. Hoe lastig precies, dat moeten we nog even afwachten. Dat is nog te vroeg om te zeggen."

Je reed bij de race in Melbourne grotendeels alleen. Kwam het ook door het circuit zelf dat het daar iets moeilijker was om jouw ding te doen?

"Nee, dat denk ik niet. Het ligt grotendeels aan de auto en hoe hard ik kan. Ik kon redelijk in de buurt blijven van Kimi Raikkonen, maar achter mij lag een groot gat."

Komen er wel circuits aan die jou iets meer liggen, zoals Hongarije, Monaco of Singapore?

"Op dit moment moeten we eerst zorgen dat de auto beter wordt, dus er zitten wel circuits tussen die in dat opzicht iets beter zijn. Op dit moment komen we op elk gebied iets tekort. Daardoor heb ik persoonlijk niet echt een specifiek circuit waar ik heel erg naar uitkijk."

Lees meer achtergrondverhalen in NUweekend

Columns Pieter Derks

Columns Pieter Derks
Cabaretier Pieter Derks duidt en verwerkt maandelijks het nieuws van de voorbije weken. 

Over NUweekend

Over NUweekend
Op NUweekend vindt u iedere week een selectie achtergrondverhalen, analyses of mooie interviews.
Tip de redactie