Rafael van der Vaart en Estavana Polman geven nóg meer details weg over hun relatie, André Hazes jr. laat de 'junior' vallen, Lil' Kleine wil volwassener worden en Giel Beelen krijgt belachelijk veel geld. Een overzicht van de entertainmentwereld van de afgelopen week.

Inmiddels dachten we wel zo'n beetje alles te weten van Rafael van der Vaart en Estavana Polman als koppel: Estavana kende Rafael slechts van naam, Rafael was het geloof in de liefde kwijt voor hij 'Essie' ontmoette en Estavana vindt het zo af en toe best lastig dat ze zoveel aandacht krijgt nu ze "de vriendin van" is.

We dáchten alles te weten, want deze week kwamen we achter nog veel meer bijzondere details uit deze toch al opmerkelijke relatie. In Helden vertelde Estavana de opmerkelijke openingszin die Rafael gebruikte in een berichtje om zichzelf in de kijker te spelen.

"'Wil je met me trouwen?' Zo slecht! Super- slecht!”, aldus Estavana lachend over haar geliefde. Rafael: "Ik zie m’n broertje nog staan, hij zei: ‘Dat ga je toch niet sturen?’ Ik zei: Fernando, het is alles of niets."

Hoe slecht Estavana die eerste woorden ook vond: het werkte wel. Inmiddels zijn we maanden verder en lijken de twee onafscheidelijk. Dat Estavana Rafael "die kleine draak" noemt en ook nog ergens tussendoor grapt dat hij niet haar "knappe" prins is neemt hij geheel voor lief. Sterker nog, Rafael is niets dan positief over zijn vriendin: ze is een geweldige handbalster, ze is lief voor iedereen en nog voor hij haar officieel ontmoette vertelde hij al aan zijn zoon dat hij "een beetje verliefd was".

Inmiddels kan Rafael he-le-maal zichzelf zijn bij Estavana, maar dat heeft wel even geduurd. Naar de wc gaan was bij de eerste ontmoetingen nog even een issue. "Plat gezegd: wanneer ga je voor het eerst bij iemand? Toen ze voor de eerste keer naar Sevilla kwam, reisde ze gewoon in trainingspak met een petje op en twee van die tassen van Hummel. Ik vertilde me bijna, zat nog te zoeken naar wieltjes, maar het was gewoon een alledaagse sporttas. Eenmaal thuis moest ik nodig. Ik had pijn in m'n buik, maar ik wachtte gewoon tot ik de volgende ochtend naar de club ging." 

Estavana had er een stuk minder moeite mee. "Zaten we die middag bij mij thuis, zei zij ineens: 'Ik moet heel nodig naar de wc.' Toen heb ik gegierd. Ze kwam echt binnen met: dit ben ik en hiermee moet je het doen."

Of er naast zoon Damián nog meer mini-Van der Vaartjes komen is nog even de vraag. Estavana geeft niet echt antwoord en Rafael zegt alleen maar dat het "nog niet aan de orde"  is. Ook over een huwelijk is nog niks duidelijk. "Dat zit niet in de planning. Maar zeg nooit ‘nooit’. Natuurlijk, als meisje heb ik ook altijd gedroomd van een huwelijk als een prinses. Maar dan wel met een echt knappe prins, haha. Dus niet met jou, Raf."

Junior

Als je vernoemd bent naar je vader of moeder, ga je lange tijd door het leven als "junior". Pa of ma is immers de eerste en heeft dus het meeste recht om de naam nog even te gebruiken. Maar vanaf wanneer is het acceptabel na de dood van je ouder om die naam te gaan gebruiken? En wanneer voelt het oké?

André Hazes jr. maakte deze week bekend voortaan zonder de 'junior' toevoeging door het leven te gaan. De 22-jarige zanger is inmiddels een volwassen man, met zijn eigen mini-André en dus is het tijd om de toevoeging te laten vallen.

"Mijn vader is André Hazes senior, ik ben André Hazes en mijn zoon is weer André Hazes junior", aldus Hazes die eerder ook al besloot dat hij niet langer 'Dreetje' genoemd wilde worden. Kleine jongens worden groot en dus is het tijd voor een naam die daarbij past.

Dat zijn vader voor veel mensen dé André Hazes zal blijven lijkt Dré niet zo te deren. De zanger heeft altijd gezegd ontzettend veel respect te hebben voor zijn vader en zijn muziek en dus is het ongetwijfeld geen probleem als mensen ze door elkaar halen.

Of André de naam van zijn vader eer aan zal doen op muzikaal gebied is nog even de vraag. De zanger deed deze week namelijk nóg een opmerkelijke uitspraak: hij luistert zelf amper Nederlandse muziek.

"Ik luister geen Nederlandse muziek. Van Nederlandstalig ben ik niet zo’n fan. Voor de carnavalshoek schaam ik me zelfs gewoon", aldus André. Zijn vader is echter een uitzondering: "Mijn vader beluister ik zeker."

Hoe dat dan zit met de vele Nederlandstalige nummers die André zelf al heeft uitgebracht zegt hij er niet bij en dus is het nog even raden of op zijn volgende album gewoon weer teksten staan in zijn moedertaal, of dat we André ineens Engels horen zingen.

Een ding is zeker: op zijn volgende album werkt André niet samen met rapper Boef. In gesprek met 538 maakte de zanger maar wat duidelijk niet zo'n fan van de rapper te zijn. "Het is een beetje vrouwonvriendelijk allemaal. Nee het is niet echt een aardige jongen denk ik, niet mijn vriend."

Volwassen

Waar André Hazes maar al te goed begrijpt dat het 'junior' niet erg volwassen overkomt, lijkt Lil' Kleine die boodschap nog niet helemaal te begrijpen. De rapper zei deze week dat hij van plan is zich volwassener op te stellen, maar heeft nog niet de 'Lil' of 'Kleine'  van zijn rapnaam verwijderd.

Voor een documentaire van Linda Hakeboom liet de Drank en Drugs-rapper zich een jaar lang volgen in zijn privé- en werkleven. Bij het terugkijken van de documentaire kwam Jorik, zoals hij echt heet, tot de conclusie dat hij aan zijn houding moet werken.

"Ik heb geen moeite met mijn imago, maar ik wil mezelf soms best wat beter opstellen", aldus Jorik in een reactie bij RTL Late Night. De beelden in de documentaire van Linda hakten er toch een béétje in. "Ik wil wel wat beleefder zijn. Ik ben mezelf er meer van bewust dat ik ook zonder dat ik het wil een voorbeeldfunctie heb."

Hoewel Linda volgens tv-recensenten hoopte de "zachte kant" van Lil' Kleine te kunnen laten zien, zien we vooral hoe de rapper met geld smijt en steeds benadrukt dat hij dingen kan doen omdat hij nou eenmaal Lil' Kleine is.

Zo valt Jorik tijdens de opnames van een clip in slaap. De enorme productie (120.000 euro) wordt stilgelegd omdat Jorik zijn dutje moet doen. Als Linda hem daar later naar vraagt zegt hij "ik doet dat, ik kan dat". Jorik lijkt zich volgens de recensenten niet schuldig te voelen tegenover de medewerkers van zijn clip en wil vooral laten zien hoe stoer en succesvol hij is.

In de documentaire koopt hij een dure auto, geeft hij zijn vriendin een Gucci-tas cadeau en betaalt hij een rekening van enkele honderden euro's in een restaurant zonder blikken of blozen. Schreven we vorige week nog over Ronnie Flex die niets liever wilde dan een huis kopen van zijn zuurverdiende centen: zijn duetpartner Lil' Kleine lijkt weinig te hebben met een dergelijke investering.

Hoewel hij tijdens de documentaire vooral bezig lijkt te zijn met laten zien hoeveel geld hij heeft en waar hij het aan kan uitgeven, benadrukt Jorik zelf aan het einde van de documentaire dat hij nu hij ouder wordt echt wel wijzer is. "Je kan niet altijd naar de tering gaan en denken dat alles om jou draait. Nu ik ouder word, zie ik dat in."

Centjes

Giel Beelen was jarenlang de man die niets anders deed dan roken, cola drinken en er sloeberig uitzien terwijl hij leuke radio maakte. Hij inspireerde jonge radiomakers en liet zien dat het echt geen enkel probleem is om een "radiohoofd" te hebben.

Een paar jaar geleden onderging Giel een metamorfose: hip haar, hip shirtje, hippe bril. Helemaal hip. Maar echt een bigspender leek hij nog steeds niet en die bescheidenheid stond hem wel. Voor Giel geen poespas of gedoe, geen heftige deal met een commerciële zender zodat hij daar radio zou gaan maken: Giel hield van 3FM en bleef daar onvoorwaardelijk.

Lange tijd dacht iedereen dat hij dat écht zo deed: er bestaat immers voor mensen die werken voor de overheid zoiets als de Balkenendenorm en dus kon het nooit zo zijn dat Giel echt heel veel geld verdiende. Jarenlang werd er bij de bekendmaking van de hoogste salarissen in Hilversum alleen gedacht aan Matthijs van Nieuwkerk en Antoinette Hertsenberg, maar wat blijkt: we hebben Giel al die jaren onterecht benaderd als iemand die het niet voor het geld deed.

Deze week vertelde "een klokkenluider"  aan Privé dat Giel buitensporig veel geld krijgt voor zijn uren in de ochtend: per jaar verdient Giel zo'n 560.000 euro. Iedere ochtend stond hij om 4.00 uur op en maakte het populairste programma van 3FM en zei niemand er iets van, maar nu Giel aankondigde te stoppen op de ochtend en ook zijn luistercijfers steeds minder voorstelden, zag iemand zich genoodzaakt er toch eens iets van te zeggen.

Giel gaat immers nog maar drie dagen per week radio maken: hoezo mag hij daar nog zoveel geld voor krijgen? Er werden Kamervragen gesteld, iedereen had het erover en Giel? Giel hield wijs zijn mond.

Nee echt, garandeerde BNN-VARA, er wordt echt wel gekeken naar wat Giel nu nog doet aan uren en echt, hij gaat minder verdienen omdat hij minder werkt, maar dan nog blijft het een enorm bedrag. Of de Kamer er nu nog steeds over gaat zitten is niet duidelijk: na de aankondiging van de omroep dat er gekeken wordt naar het jaarsalaris heeft niemand er meer over.

Lees meer achtergrondverhalen in NUweekend